aed4.eu

Help mee AED’s aanmelden

Een automatische externe defibrillator (afgekort met AED) is een draagbaar toestel dat wordt gebruikt voor het reanimeren van een persoon. Om ervoor te zorgen dat iedereen in een noodsituatie zo snel mogelijk de dichtstbijzijnde AED kan vinden streven we ernaar om alle AED apparaten in Nederland in kaart te brengen. Help je mee? Je kunt hier eenvoudig AED apparaten aanmelden.

Het belang

Iedere week krijgen 300 mensen buiten het ziekenhuis een hartstilstand*. De overlevingskans van een slachtoffer neemt toe als binnen 6 minuten wordt gestart met hartmassage en zo snel mogelijk de Automatische Externe Defibrillator (AED) wordt gebruikt. Om ervoor te zorgen dat je in een noodsituatie zo snel mogelijk de dichtstbijzijnde AED kunt vinden streven we ernaar om alle AED apparaten in Nederland in kaart te brengen.

Het Radboudumc heeft zich in 2009 als doel gesteld om op onafhankelijke wijze alle automatische externe defibrillators (AED’s) in Nederland in kaart te brengen. Inmiddels hebben zij, met behulp van crowdsourcing, een flinke database aan AED’s in Nederland opgebouwd. Deze database heeft  het Radboudumc per 1 juni 2015 overgedragen aan het Rode Kruis. Het Rode Kruis is daarmee de eigenaar van de AED database en neemt de verantwoordelijkheid op zich om:

  • Zoveel mogelijk AED’s  in Nederland in kaart te brengen/aan te laten melden
  • De reeds aangemelde en nieuw aangemelde AED’s te laten controleren
  • Wijzigingen doorvoeren of foutief aangemelde AED’s verwijderen

Dit willen wij doen met behulp jou!

Hoe kun je helpen?

Je kunt via deze website eenvoudig AED apparaten aanmelden. Daarnaast nodigen we je uit om de gratis EHBO app van het Rode Kruis te downloaden. Je kunt in de EHBO app eenvoudig AED apparaten aanmelden en eventuele wijzigingen aan ons doorgeven. Ga naar www.rodekruis.nl/ehboapp voor meer informatie of download de app gratis in de app store op jouw smartphone. De EHBO app is beschikbaar voor iPhone en  Android. *Bron: www.hartstichting.nl

Arbo & zo

Wij staan vierkant achter dit initiatief en vragen dan ook iedereen, die in het bezit is van een AED, deze te registreren op die site.

Dus ga naar:  www.aed4.eu  en registreer!